Hotelierstvo

pododvetvie CR – uspokojuje individuálne potreby jeho účastníkov poskytovaním ubytovacích, stravovacích a doplnkových služieb v sieti ubytovacích zariadení hotelového a parahotelového typu. – vytvára podmienky pre rozvoj hotelierstva, ktoré je nevyhnutným predpokladom pre rozvoj pobytového CR, ktorý využíva kapacity hotelierstva – CR a hotelierstvo sa rozvíjajú paralelne, vzájomne sa ovplyvňujú – účastníci CR.

Od hotelierstva očakávajú uspokojenie fyziologických potrieb (nocľah, strava) a psychologických potrieb (doplnkové služby) – ubytovacie zariadenia ponúkajú svoj produkt ako individuálnu službu, častejšie však ako balík služieb, ktorého súčasťou je aj rekreačný priestor, kde sa UZ nachádza, dobrá komunikácia s hosťom, správanie sa personálu k hosťom, skúmanie potrieb hostí, poskytovanie informácií hosťom a pod. – základná podnikateľská jednotka v hotelierstve – hotel, základná výkonová jednotka – izba alebo lôžko

Hotelacademyonline