Ako správne držať podnos

Ak nechcete vyzerať ako amatér v bare alebo reštaurácii, kde pracujete, budete musieť vedieť, ako používať servírovací podnos. Pre poháre alebo malé dezertné taniere, budete typicky používať malý, okrúhly podnos, ktorého nosenie môže byť zložité, ak nie je správne vyvážené.

Ukladanie na podnos

Všeobecným pravidlom je vkladať najťažšie predmety v blízkosti stredu podnosa a ľahšie predmety okolo okrajov. Ak však nakladáte vysoké poháre na nápoje, umiestnite ich do stredu lebo by sa mohli prevrátiť, keď podnos mierne pohnete. Ak sú všetky vaše taniere, poháre v rovnakej váhe, umiestnite ich na podnos v poradí, v akom ľudia sedia pri stole, takže je ľahšie si spomenúť, kto čo má objednané.

Ako správne držať tácku, podnos nájdem v mojom videu: https://www.youtube.com/watch?v=BHCoNmoAFSw&feature=youtu.be

Hotel Academy Online